Elkészítési idő: 40-50 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1,2 kg olajban jól süthető burgonya vagy 1 kg mirelit hasábburgonya
- étolaj
- 40 dkg csiperke (vagy más ehető gombafajta) megtisztítva, nagyon apróra vágva, esetleg ledarálva
- 1 nagy fej vöröshagyma apróra kockázva
- 1 tömlős krémsajt (100 g)
- 1 evőkanál liszt
- 1 csokor petrezselyemzöld finomra metélve (vagy 1-2 evőkanálnyi szárított)
- só
- őrölt fekete bors
- 0,5 pohár tejföl (kb. 85 g)
Elkészítés:
- A krumplit értelemszerűen süsd meg. A kisült porciókat enyhén sózd meg és próbáld melegen tartani.
- Némi olajon pirítsd meg a hagymakockákat, majd add hozzá gombát. Ízesítsd sóval, borssal, petrezselyemzölddel. Kis lángon, fedő alatt tartva párold a gomba puhulásáig.
- Az elkészült gombát sűrítsd be a tejfölből, a lisztből és 1,5 dl vízből összeállított habarással. Lassú lángon tartva főzd pár percig az ételt, s keverd el benne a krémsajtot.
- Tálald a mártást és a sült krumplit forrón. Passzol mellé a káposztás vegyes vágott savanyúság. Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: egyszerű sajtos gombaszósz, egyszerű sajtos gombamártás, gombás - sajtkrémes sült burgonya.