Elkészítési idő: 10 perc + érlelés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *
- 1 őszibarack konzerv tartalma (a gyümölcs apró darabokra vágva, levével együtt)
- 1 üveg meggybefőtt (mag nélkül, levével együtt)
- 2 nagy alma apró kockákra vágva, héj nélkül
- 2 narancs apró kockákra vágva, héj nélkül
- 2 tasak vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília bele + 1 evőkanál cukor
- 0,5 citrom reszelt héja
- őrölt fahéj
- 12 szem szegfűszeg
- 1 üveg fehérbor
- 1 üveg pezsgő
- 1 dl konyak
- ananászkonzerv, egzotikus gyümölcsök apróra vágva (opcionális)
Elkészítés:
- Öntsd a gyümölcskonzerveket egy nagy bólétál aljára. Add mellé a többi gyümölcsöt is. Ízesítsd a vaníliás cukorral és a többi fűszerrel, majd öntsd rá a konyakot. Jól keverd el, majd tedd letakarva a hűtőszekrénybe érni.
- Tálalás előtt keverd el a behűtött fehérborral és a pezsgővel. Jó bulizást!
Összár: extra hozzávalók nélkül legalább 1500 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: vegyes gyümölcsbólé recept