2011. december 26., hétfő

Szilveszteri bólé recept

Jellemzők: hagyományos szilveszteri ital, de különböző téli mulatságokra, partykra is helytálló finom ital. Alkoholtartalma miatt csak felnőttek fogyaszthatják! Ajánlott fogyasztás előtt 1 nappal elkészíteni és hűtve érlelni.
Elkészítési idő: 10 perc + érlelés 
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *

Hozzávalók kb. 16 adaghoz:
  • 1 őszibarack konzerv tartalma (a gyümölcs apró darabokra vágva, levével együtt)
  • 1 üveg meggybefőtt (mag nélkül, levével együtt)
  • 2 nagy alma apró kockákra vágva, héj nélkül
  • 2 narancs apró kockákra vágva, héj nélkül
  • 2 tasak vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília bele + 1 evőkanál cukor
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • őrölt fahéj
  • 12 szem szegfűszeg
  • 1 üveg fehérbor
  • 1 üveg pezsgő
  • 1 dl konyak
  • ananászkonzerv, egzotikus gyümölcsök apróra vágva (opcionális)

Elkészítés:
  1. Öntsd a gyümölcskonzerveket egy nagy bólétál aljára. Add mellé a többi gyümölcsöt is. Ízesítsd a vaníliás cukorral és a többi fűszerrel, majd öntsd rá a konyakot. Jól keverd el, majd tedd letakarva a hűtőszekrénybe érni.
  2. Tálalás előtt keverd el a behűtött fehérborral és a pezsgővel. Jó bulizást!

Összár: extra hozzávalók nélkül legalább 1500 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: vegyes gyümölcsbólé recept