Elkészítési idő: 30 perc + min. 2 óra hűtés
Nehézségi fok: közepesen bonyolult
Olcsósági faktor: ****
- 8 db keményre főzött tojás
- kb. 10-15 dkg füstölt főtt tarja ledarálva (maradék főtt füstölt hús is lehet)
- 3 evőkanál majonéz
- 1 pohár zsírszegény tejföl (175 g)
- 1 apró fej hagyma fele lereszelve vagy nagyon apró kockákra vágva
- 1 teáskanál mustár
- só
- őrölt fekete bors
- 1 evőkanál zselatin (por formájú)
- kevés zöldpetrezselyem vagy metélőhagyma apróra vágva (opcionális)
Elkészítés:
- A keményre főtt, lehéjazott tojásokat vágd hosszában félbe, majd kanalazd ki a tojássárgájákat.
- A zselatint főzd oldódásig 0,5 dl vízben. (Használd a mikrosütőt.) Ha valamelyest meghűlt, keverd hozzá a szétnyomott tojássárgáját és a tejfölt. Ízesítsd a hagymával, a mustárral, a majonézzel, sóval, borssal.
- A krémet töltsd a tojásfelekbe. A töltött tojásokat letakarva helyezd a hűtőbe legalább 2 órára, hogy a töltelék szilárd állagot nyerjen, valamint, hogy az ízek összeérjenek.
- Igazán gusztusos, ha kevés zöldfűszerrel megszórod tálalás előtt. Jó étvágyat!
Összár: 650 - 750 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: sonkás töltött tojás, sonkakrémmel töltött tojás