Elkészítési idő: 20 perc + szárítás
Nehézségi fok: közepesen nehéz
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók:
- 5 db tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- 1 evőkanál citromlé
- pár csepp színes ételfesték (opcionális)
- pár csepp céklalé (opcionális)
- fahéj (opcionális)
- kevés kakaópor (opcionális)
- ételaromák (opcionális)
- habzsák, csillag alakú cső a habzsákra, sütőpapír
Elkészítés:
- Verd a tojásfehérjét kemény habbá.
- Apránként adagold hozzá a cukrot és a citromlevet. Ízesítsd és színesítsd kedved szerint.
- Töltsd a kemény habot zsákba.
- Melegítsd elő a sütőt 120-130 Celsius fokosra.
- A zsákból nyomj kör alakokat egy sütőpapírral kibélelt lemeztepsire. Ha nincs nyomózsák és csillag alakú cső otthon, és nem feltétlenül szeretnél kör alakú habcsókokat, kiskanállal is formázhatsz a sütőpapírra lapos korongokat.
- Szárítsd meg a habcsókokat az előmelegített sütőben. Ha enyhén sárgásbarna színt kap a habcsók, elkészült.
- Tedd sütőpapírostul együtt a habcsókokat egy sütőrácsra, hogy kihűljenek. Jó étvágyat a házi finomsághoz!
Összár: 200-300 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: habcsók sütése