Elkészítési idő: 40 perc + hűtés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók kb. 12 adaghoz:
- 50 dkg sertésmáj megtisztítva, apró csíkokra vágva
- 2 evőkanál étolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma apróra kockázva
- 2 evőkanál mustár
- 4 evőkanál sűrű majonéz
- 0,5 pohár tejföl (85 g)
- 1 teáskanál szárított petrezselyem vagy kevés friss apróra metélve
- 1 teáskanál majoránna
- 1 alma meghámozva, kockákra vágva
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítés:
- A hagymát pirítsd meg az olajon. Add hozzá a májat és a fokhagymát. Só hozzáadása nélkül párold puhára.
- Öntsd a májat egy turmixgépbe (vagy használj botmixert). Add mellé a többi ízesítőanyagot és mixeld az egészet addig, amíg nagyjából egynemű pépet kapsz.
- Felhasználásig (de legalább 1 órán keresztül) tárold az ételt hűtőszekrényben. Tálalásnál kínálj hozzá pirítós kenyeret. Jó étvágyat!
Összár: kb. 500-550 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: sertésmájpástétom, almás - majonézes disznómájpástétom recept