2011. december 26., hétfő

Májpástétom egyszerűen, olcsón

Jellemzők: előételnek, hidegtálakhoz ideális, hétköznapokon remek szendvicskrém lehet belőle.
Elkészítési idő: 40 perc + hűtés 
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****

Hozzávalók kb. 12 adaghoz:
  • 50 dkg sertésmáj megtisztítva, apró csíkokra vágva
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma apróra kockázva
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál sűrű majonéz
  • 0,5 pohár tejföl (85 g)
  • 1 teáskanál szárított petrezselyem vagy kevés friss apróra metélve
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 alma meghámozva, kockákra vágva
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:
  1. A hagymát pirítsd meg az olajon. Add hozzá a májat és a fokhagymát. Só hozzáadása nélkül párold puhára.
  2. Öntsd a májat egy turmixgépbe (vagy használj botmixert). Add mellé a többi ízesítőanyagot és mixeld az egészet addig, amíg nagyjából egynemű pépet kapsz.
  3. Felhasználásig (de legalább 1 órán keresztül) tárold az ételt hűtőszekrényben. Tálalásnál kínálj hozzá pirítós kenyeret. Jó étvágyat!

Összár: kb. 500-550 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: sertésmájpástétom, almás - majonézes disznómájpástétom recept