Elkészítési idő: 15 perc előkészítés + 150-180 perc sütés
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ****
- 1 db kb. 1,5 kg súlyú bőrös malaccomb
- 2 dl sör
- 1 teáskanál méz
- 1 szelet (kb. 10 dkg) füstölt szalonna beirdalva
- majoránna
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokosra.
- A megtisztított malaccomb bőrét rácsozd be (kb. 1,5x1,5 cm sűrűn) egy éles késsel.
- A húst helyezd egy kevés zsiradékkal kikent sütőtálba, majd kend be a fűszerekkel.
- Letakarva süsd 1 órán át.
- Süsd fólia vagy tető nélkül további 90-120 percig. A húst kenegesd 10-15 percenként a szalonnával, amelyet a sör és a méz keverékébe mártasz a kenés előtt. A sütés utolsó 15 percére helyezd el a szalonnadarabot a hús tetején.
- Hidegen és melegen egyaránt finom. Habos krumplipüré és párolt káposzta illik mellé. Jó étvágyat!
Összár: kb. 1200 - 1400 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: sörös malachús, sörös malacsült, ropogós bőrös malaccomb párolt káposztával recept, sörös bőrös malaccomb, szilveszteri ropogós malaccomb egyszerűen