Hozzávalók egy tucathoz: 15 dkg teavaj (margarinnal nem lesz jó íze), 15 dkg cukor, 15 dkg finomliszt, egy púpozott teáskanálnyi sütőpor, leheletnyi só, fél dl tej, 2 db tojás, 2 csomag bourbon vaníliás cukor. 12 db muffinpapír, muffin-sütőforma. Esetleg némi reszelt citromhéj, de ez elhagyható.
Elkészítés:
- Első lépésben mindenképpen melegítsd fel a sütődet 200 fokosra.
- Helyezz muffinpapírokat a sütőforma mélyedéseibe, vagy, ha nincs ilyen papírod, a lyukakat kend ki vékonyan zsiradékkal.
- Egy tálban habosítsd fel a vajat és keverd el benne jól a cukrot és a vaníliás cukrot.
- Üsd bele az egyik, később a másik tojást.
- Evőkanalanként adagolva mixeld el a masszában a lisztet és a tejet. Szórd bele a sütőport.
- Oszd el egyenletesen a tésztát a sütőforma lyukaiban. Legjobb, ha a keverőgép egyik kanalát (vagy a habverőt) használod csurgatásra.
- Süsd meg forró sütőben a sütikéket.