Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****
- 5 db (kb. 80-90 dkg) hibátlan alma meghámozva, magház nélkül, 2x2 cm-es kockákra vágva
- csipetnyi só
- 8 dkg kristálycukor
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 5 szem szegfűszeg
- 1 kis darab fahéjrúd vagy egy csapott evőkanálnyi őrölt fahéj
Elkészítés:
- Az almakockákat tedd oda főni 8 deciliter vízben. Add hozzá a cukrot, a sót, a szegfűszeget és a fahéjat.
- Forrald az alma puhulásáig.
- Készíts habarást a tejszínből és a lisztből.
- Botmixerrel pépesítsd az almát, majd öntsd hozzá a habarást.
- Kis lángon tartva az edényt, folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be a levest.
- Tálald hidegen vagy melegen. Jó étvágyat!
Összár: kb. 350-400 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: tejszínes, fahéjas almaleves