Elkészítési idő: 35-40 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 30 dkg reszelt trappista lereszelve
- 1 tömlős sajtkrém (natúr ízesítésű, 100 g)
- 5 db tojás
- búzafinomliszt
- zsemlemorzsa
- a sütéshez étolaj
- ízesítéshez: zöldfűszerek apróra metélve, zúzott fokhagyma, őrölt fekete bors, őrölt szerecsendió (opcionális)
Elkészítés:
- A lereszelt sajtot keverd össze a tömlős sajtkrémmel, 2 tojással és annyi (kb. 2 evőkanál) liszttel, hogy laza, de már formázható masszát kapj.
- A masszából formázz négyzet vagy kör alakokat.
- Szokás szerint panírozd be a masszadarabokat: forgasd meg lisztben, tojásban, majd prézliben. A panírozási műveletet ismételd meg a darabokon: a dupla bunda biztosítja, hogy ne folyjon ki a sajt.
- Jól felhevített, bő olajban süsd a sajtdarabok mindkét oldalát aranybarnára. Laza mozdulattal fordítsd meg őket.
- Tálald melegen. Jó étvágyat!
Összár: 750-900 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: rántott sajt másként, rántott trappista recept