2011. december 27., kedd

Sajtos rúd egyszerűen

Jellemzők: bulikra ideális csemege, kezdők is bátran elkészíthetik. Kelesztened nem kell, mivel tésztája élesztőt nem tartalmaz.
Elkészítési idő: 90 perc pihentetéssel és sütéssel együtt
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****

Hozzávalók:
  • 35 dkg liszt
  • 20 + 5 dkg trappista lereszelve
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1,5 pohár tejföl (kb. 260 gramm)
  • 1 tojás felverve
  • 25 dkg margarin

Elkészítés:
  1. 20 dkg reszelt trappistát gyúrd össze alaposan a tejföllel, 23 dkg margarinnal, a liszttel, sóval, az ecettel és a szódabikarbónával.
  2. A masszát hagyd állni 45 percen át.
  3. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokosra.
  4. Kilisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát kb. 7 mm vastagra. Késsel vagy derelyevágóval vágj belőle tetszés szerinti nagyságú és szélességű rudakat.
  5. A maradék margarinnal kenj ki egy lemeztepsit. Helyezd rá a rudakat. A rudak tetejét kend meg a felvert tojással, majd szórd meg a maradék sajttal.
  6. Told a tepsit az előmelegített sütőbe. Süsd a rudakat pirulásig.
  7. Jó étvágyat!


Összár: 800-900 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: sajtos rúd recept élesztő nélkül, sajtos ropogós recept