Elkészítési idő: 90 perc pihentetéssel és sütéssel együtt
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 20 + 5 dkg trappista lereszelve
- 1 teáskanál ecet
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1,5 pohár tejföl (kb. 260 gramm)
- 1 tojás felverve
- 25 dkg margarin
- só
Elkészítés:
- 20 dkg reszelt trappistát gyúrd össze alaposan a tejföllel, 23 dkg margarinnal, a liszttel, sóval, az ecettel és a szódabikarbónával.
- A masszát hagyd állni 45 percen át.
- Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokosra.
- Kilisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát kb. 7 mm vastagra. Késsel vagy derelyevágóval vágj belőle tetszés szerinti nagyságú és szélességű rudakat.
- A maradék margarinnal kenj ki egy lemeztepsit. Helyezd rá a rudakat. A rudak tetejét kend meg a felvert tojással, majd szórd meg a maradék sajttal.
- Told a tepsit az előmelegített sütőbe. Süsd a rudakat pirulásig.
- Jó étvágyat!
Összár: 800-900 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: sajtos rúd recept élesztő nélkül, sajtos ropogós recept