Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók:
- 80 dkg fejes káposzta vékonyra szeletelve
- 20 dkg árpagyöngy (gersli), esetleg rizs
- 1 nagy üveges, sűrű paradicsompüré (360 g) 3 dl vízben felhígítva
- 10 dkg füstölt szalonna felcsíkozva
- 1 szál kapor (vagy kb. 2 teáskanálnyi szárított)
- 1 szál lecsókolbász (25 dkg) felkarikázva
- 1 evőkanál cukor
- só
- ételízesítő
- 0,5 teáskanál őrölt pirospaprika
- zsiradékkal vékonyan kikent sütőtál vagy tepsi
Elkészítés:
- Főzd meg a gerslit kevés enyhén sós vízben, majd szűrd le.
- Pirítsd meg a füstölt szalonnát, majd kiolvadt forró zsírjában forgasd át a pirospaprikával meghintett káposztát. Ízesítsd kaporral, sóval, ételízesítővel és cukorral, öntsd alá a hígított paradicsomsűrítményt, s kis lángon, fedő alatt párold puhára.
- Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokosra.
- Zsiradékkal kenj ki egy sütőtálat. Rétegezz rá egy sor gerslit, egy sor kolbászkarikát, öntsd rá a paradicsomos - káposztás egyveleg felét, majd ismételd meg a műveletsort.
- Helyezd a tálat a forró tepsibe. Süsd letakaratlanul 10-15 percen át.
- Tálald melegen. Jó étvágyat!
Összár: 750 - 900 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: paradicsomos rakott káposzta, rakott paradicsomos káposzta.