Hozzávalók: (1 bögre = 2,5 dl) 2 bögre kefír, 4 tojás, 1,5 pohár cukor, 1,5 bögre finomliszt, 1 csomag sütőpor, 0,5 bögre étolaj, leheletnyi só, 1 csomag áztatott mazsola (10 dkg), 5 dkg tejcsokoládé apró darabokra törve. Továbbá: sütőpapír és egy közepes méretű mély tepsi.
Elkészítés:
- A bögrés hozzávalókat alaposan keverd össze a tojásokkal és nagyon kevés sóval.
- Add hozzá a masszához az ízesítőanyagot (jelene esetben a darabokra tört csokit és a beáztatott, lecsöpögtetett mazsolát). Finoman keverd össze.
- Öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe a keveréket.
- Kb. 40 percig süsd közepesen forró sütőben.
- Ha édesebb szájú vagy, szórd meg a tetejét porcukorral. Jobban szeletelhető, ha jól kihűlt.
Mazsolás szelet kefirrel