Elkészítési idő: 90 perc hűtéssel együtt
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ***
Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
- 10 dkg mogyoró ízű krémmel töltött nápolyi, csokibevonat nélküli változat
- 15 dkg pörkölt mogyoró jól felaprítva (helyettesítheted nem sózott földimogyoróval is)
- 20 dkg mogyorókrém (Nutella vagy más nagyon mogyoróízű krém)
- 15 dkg étcsokoládé (nem tortabevonó!)
- 0,5 dl étolaj (ez kb. 3,5 evőkanálnyi)
- fogpiszkáló
- pralinépapír vagy alufólia a csomagoláshoz (opcionális)
Elkészítés:
- A mogyorókrémet melegítsd folyékony állagúra a mikróban. Nem kell túlhevíteni!
- A nápolyit zúzd olyan apró darabokra, amennyire csak lehet.
- Keverd össze a melegített mogyorókrémmel a nápolyidarabokat és a mogyoródarabokat. Helyezd 30 percre a hűtőszekrénybe a masszát.
- A masszából formázz azonos méretű, kb. 2,5-3 cm nagyságú golyóbisokat. Tedd ismét a hűtőbe ezeket, hogy megkeményedjenek.
- Olvaszd fel az étcsokoládét, majd keverd el benne az étolajat.
- Döfj fogvájót egy golyóbisba, majd hengergesd meg az olvasztott csokoládéban. Ismételd meg a műveletet mindegyikkel.
- A mázzal bevont golyókat ismét hűtsd le.
- Amennyiben vastagabb, többrétegű csokoládébevonatot szeretnél (mint amilyen a bolti változatnak is van), még egyszer forgasd át az olvasztott csokiban a bonbonokat, s hűtsd le őket minden bevonatozás előtt/után.
- A házi finomságokat tárold hűvös, száraz helyen. Jó étvágyat!
Összár: az alapanyagok minőségétől függően 800 - 1300 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: mogyorókrémmel töltött trüffel házilag, mogyorós bonbon saját kezűleg, mogyorókrémes desszert házilag, mogyorókrémes szaloncukor.