2011. december 8., csütörtök

Ananászleves gyorsan, percek alatt

Jellemzők: édes gyümölcsleves a hideg téli napokra.
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****


Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 1 ananászkonzerv (darabolt, levével együtt)
  • 2 db zöldalma magházától megfosztva, meghámozva, apró kockákra vágva
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint több)
  • 1 pohár natúr joghurt (150-175 g) vagy 1,5 dl főzőtejszín (előbbivel olcsóbb és egészségesebb, utóbbival selymesebb és édesebb)
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • szegfűszeg ízlés szerint
  • 1 pici csipet só
  • reszelt citromhéj, citromhéjpor (opcionális)

Elkészítés:
  1. Az apró kockákra vágott almát - kevés vízzel felöntve - tedd oda főni egy edényben. 
  2. 4-5 perc elteltével add hozzá az ananászt, s főzd a levesalapot még 1-2 percig.
  3. Keverd csomómentesre a pudingport a tejtermékben, s hígítsd fel kevés vízzel.
  4. Húzd félre a leveses edényt a tűzhelyről. Add hozzá a sűrítőanyagot. Ízesítsd cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, kevés sóval. Öntsd fel annyi vízzel, hogy összesen kb. 1 liter folyadék legyen a fazékban.
  5. Lassú tűzön, kevergetve sűrítsd be a levest.
  6. Melegen és hidegen egyaránt finom. (A forró ananászdarabok kissé "csípősek".) Jó étvágyat!


Összár: kb. 450 - 500 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: ananászkrémleves, tejszínes - vaníliás - fahéjas ananászleves, gyümölcsleves ananásszal, almás ananászleves,