Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 ananászkonzerv (darabolt, levével együtt)
- 2 db zöldalma magházától megfosztva, meghámozva, apró kockákra vágva
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint több)
- 1 pohár natúr joghurt (150-175 g) vagy 1,5 dl főzőtejszín (előbbivel olcsóbb és egészségesebb, utóbbival selymesebb és édesebb)
- őrölt fahéj ízlés szerint
- szegfűszeg ízlés szerint
- 1 pici csipet só
- reszelt citromhéj, citromhéjpor (opcionális)
Elkészítés:
- Az apró kockákra vágott almát - kevés vízzel felöntve - tedd oda főni egy edényben.
- 4-5 perc elteltével add hozzá az ananászt, s főzd a levesalapot még 1-2 percig.
- Keverd csomómentesre a pudingport a tejtermékben, s hígítsd fel kevés vízzel.
- Húzd félre a leveses edényt a tűzhelyről. Add hozzá a sűrítőanyagot. Ízesítsd cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, kevés sóval. Öntsd fel annyi vízzel, hogy összesen kb. 1 liter folyadék legyen a fazékban.
- Lassú tűzön, kevergetve sűrítsd be a levest.
- Melegen és hidegen egyaránt finom. (A forró ananászdarabok kissé "csípősek".) Jó étvágyat!
Összár: kb. 450 - 500 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: ananászkrémleves, tejszínes - vaníliás - fahéjas ananászleves, gyümölcsleves ananásszal, almás ananászleves,