Elkészítési idő: 65 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 60 dkg csirke- vagy pulykazúza megtisztítva, feldarabolva
- 3 fej vöröshagyma apró kockákra vágva
- őrölt pirospaprika
- őrölt fekete bors
- egy üveges lecsó 1/3-a (vagy 1 kicsumázott paprika húsa és 1 paradicsom)
- só
- 3 evőkanál étolaj vagy zsír
- 2-3 kisebb burgonya apró (1,5 x 1,5 cm-es) kockákra vágva
- 50 dkg mexikói zöldségkeverék (zöldbab és paprikakocka nélküli)
- 0,5 teáskanálnyi őrölt köménymag
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
Elkészítés:
- Fonnyaszd meg a hagymakockákat a zsiradékon, majd paprikázd meg.
- Add hozzá a zúzadarabokat. Keverd egy kicsit a zsiradékon, majd engedd fel 3 dl vízzel és a lecsókonzervvel. Fedő alatt párold majdnem puhára.
- Szórd az edénybe a zöldségeket és a krumplikockákat. Öntsd fel némi vízzel, sózd és borsozd meg, keverd el benne a fokhagymapépet és az őrölt köménymagot. Főzd a zöldségek puhulásáig alacsony lángon. Inkább legyen a leve ízes és tömény, mint híg.
- Jó étvágyat!