2011. november 19., szombat

Zöldséges zúzagulyás

Jellemzők: magyaros alapokon nyugvó, de mexikói zöldségkeverékkel felturbózott egytálétel.
Elkészítési idő: 65 perc
Nehézségi fok: egyszerű 
Olcsósági faktor: ****


Hozzávalók négy adaghoz:
  • 60 dkg csirke- vagy pulykazúza megtisztítva, feldarabolva
  • 3 fej vöröshagyma apró kockákra vágva
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • egy üveges lecsó 1/3-a (vagy 1 kicsumázott paprika húsa és 1 paradicsom)
  • 3 evőkanál étolaj vagy zsír
  • 2-3 kisebb burgonya apró (1,5 x 1,5 cm-es) kockákra vágva
  • 50 dkg mexikói zöldségkeverék (zöldbab és paprikakocka nélküli)
  • 0,5 teáskanálnyi őrölt köménymag
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva

Elkészítés:
  1. Fonnyaszd meg a hagymakockákat a zsiradékon, majd paprikázd meg.
  2. Add hozzá a zúzadarabokat. Keverd egy kicsit a zsiradékon, majd engedd fel 3 dl vízzel és a lecsókonzervvel. Fedő alatt párold majdnem puhára.
  3. Szórd az edénybe a zöldségeket és a krumplikockákat. Öntsd fel némi vízzel, sózd és borsozd meg, keverd el benne a fokhagymapépet és az őrölt köménymagot. Főzd a zöldségek puhulásáig alacsony lángon. Inkább legyen a leve ízes és tömény, mint híg.
  4. Jó étvágyat!