Elkészítési idő: 15 perc bekeverés + 30-35 perc sütés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók egy tepsinyi adaghoz:
- 4 tojás
- 3 dl tej
- 25 dkg darált mák
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1 pici csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg mazsola apró darabokra vágva (helyettesítheted apró darabokra vágott meggyel is)
- egy nagyobb tepsi, zsiradékkal kikenve és liszttel vékonyan meghintve
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokosra.
- Az egész tojásokat keverd habosra a cukorral.
- Folyamatosan kevergesd, adagold hozzá a sót és a sütőport, evőkanalanként add hozzá a lisztet, a tejet és a mákot.
- Ha a massza homogénné vált, kavard el benne a mazsoladarabokat.
- Öntsd a keverőtál tartalmát a kikent, kilisztezett tepsibe.
- Told a tepsit 30-35 percre a sütőbe. A 30. percél végezz fogpiszkálópróbát.
- Ha kihűlt, hintsd meg porcukorral a tetejét, s szeleteld fel.
- Jó étvágyat!
Elnevezések: mákos - mazsolás lepény, máklepény, kevert mákos, kavart mákos, mákos kocka.