Elkészítési idő: 60 perc pácolás +20 perc előkészületek + 65 perc sütés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók négy személyre:
- 4 db nagy pecsenyecsirkecomb (farrészes csirkecomb) megtisztítva, a combcsontok mentén bevágva
- 1 evőkanál méz
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 evőkanál étolaj
- 1 teáskanálnyi őrölt rozmaring
- kevés őrölt szegfűszeg
- 5 dkg vaj
- 4 db alma magház nélkül, héjastul, nagyobb darabokra vágva
- 1,5 dl fehérbor
Elkészítés:
- Felhasználás előtt egy órával keverd össze az étolajat sóval, őrölt rozmaringgal és borssal. Dörzsöld be a pácot a csirke bőrébe és a bőre alá.
- Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokosra.
- A vajat hevítsd fel egy serpenyőben, süsd át rajta az almát 2-3 percig (kis lángon). Fűszerezd kevés őrölt szegfűszeggel.
- A combokat tedd egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba, majd öntsd le az almás vajjal és a fehérborral.
- Süsd letakarva 45-50 percig.
- Vedd ki az edényt, s csurgasd le a combokat vékony sugárban mézzel.
- Süsd további 15-20 percig letakaratlanul (ha mód van rá, a sütő grillfunkcióját kiaknázva), hogy a csirke bőre megpiruljon és a felesleges nedv elpárologjon.
- Jó étvágyat!