2011. november 3., csütörtök

Zöldbabos pulykacsíkok egyszerűen

Jellemzők: gyors, zsírszegény, kiadós
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ***


Hozzávalók: 50 dkg pulykacombfilé, 40 dkg zöldbab (vagy sárga vajbab), 1 evőkanál étolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 maroknyi petrezselyemzöld, 1 dl tejföl, só, pirospaprika, 40 dkg főtt és leszűrt tollhegytészta, só, bors.

Elkészítés:
  1. A pulykacombfilét mosd meg és vágd vékony csíkokra. 
  2. Az olajat hevítsd fel és hirtelen süsd át rajta a húscsíkokat.
  3. A húscsíkokat szedd ki egy tálra, majd a zsiradékban pirítsd meg a hagymát, add hozzá a pirospaprikát és öntsd fel fél dl vízzel.
  4. A pörköltalapba tedd vissza a húst és szórd rá a konyhakész zöldbabot. Hintsd meg az apróra vágott petrezselyemmel. Sózd, borsozd. Alacsony lángon, lefedve párold puhára az összetevőket.
  5. A tésztát tedd oda főni enyhén sós vízben. Ha kész, szűrd le.
  6. Ha a hús megpuhult, öntsd hozzá a tejfölt, s forrald fel.
  7. A kész húsételt keverd össze a leszűrt tésztával.
  8. Jó étvágyat!
Az étel készülhet más hústípusokból (csirkemell, sertéscomb, sertéstarja stb.) is.

Pulykatokány zöldbabosan