Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ***
Hozzávalók: 50 dkg pulykacombfilé, 40 dkg zöldbab (vagy sárga vajbab), 1 evőkanál étolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 maroknyi petrezselyemzöld, 1 dl tejföl, só, pirospaprika, 40 dkg főtt és leszűrt tollhegytészta, só, bors.
Elkészítés:
- A pulykacombfilét mosd meg és vágd vékony csíkokra.
- Az olajat hevítsd fel és hirtelen süsd át rajta a húscsíkokat.
- A húscsíkokat szedd ki egy tálra, majd a zsiradékban pirítsd meg a hagymát, add hozzá a pirospaprikát és öntsd fel fél dl vízzel.
- A pörköltalapba tedd vissza a húst és szórd rá a konyhakész zöldbabot. Hintsd meg az apróra vágott petrezselyemmel. Sózd, borsozd. Alacsony lángon, lefedve párold puhára az összetevőket.
- A tésztát tedd oda főni enyhén sós vízben. Ha kész, szűrd le.
- Ha a hús megpuhult, öntsd hozzá a tejfölt, s forrald fel.
- A kész húsételt keverd össze a leszűrt tésztával.
- Jó étvágyat!
Az étel készülhet más hústípusokból (csirkemell, sertéscomb, sertéstarja stb.) is.
Pulykatokány zöldbabosan
Pulykatokány zöldbabosan