Hozzávalók négy adaghoz: 1 kisebb sonkatök (80 dkg), 1 friss narancs leve (kb. 0,5 dl), 5 dkg mazsola, picike só, 4 evőkanál méz, 1 citrom leve és lereszelt héja.
Elkészítés:
- A meghámozott, kikapart sütőtökdarabokat süsd meg forró sütőben.
- A mazsolát mosd át és áztasd addig a narancslében, amíg a tök sül.
- A sült tök húsát turmixold össze mézzel, a mazsola leszűrt levével, a citrom levével és héjával. Tégy bele egy nagyon kevés sót is.
- Ha a tökkrém elkészült, tedd bele a mazsolát, majd négy kompótostálban oszd el egyenletesen.
- A tálakat helyezd 1 órára hűtőszekrénybe.
- Tálald citromdarabokkal díszítve. Jó étvágyat!
Narancsos - mazsolás - mézes - citromos sütőtökkrém