2011. november 3., csütörtök

Gombával / sonkával töltött tekercs

Jellemzők: könnyű ebéd, könnyű vacsora, gomba, előétel
Elkészítési idő: 70 perc
Nehézségi fok: közepesen bonyolult
Olcsósági faktor: ****

Hozzávalók: 20 dkg gomba vagy 20 dkg sonka, 1 dl tejföl, 4 db tojás, 5 dkg reszelt trappista, 4 evőkanál liszt, 2 dl tej, só, bors, 1 + 1 evőkanál étolaj, kevés felmetélt petrezselyemzöld.

Elkészítés: 
  1. Folyamatos kevergetés mellett főzd fel a lisztet a tejben. Ha besűrűsödött, hűtsd ki.
  2. Egyenként keverd hozzá a tojássárgákat, ízesítsd sóval és borssal.
  3. Verd fel a tojások fehérjét keményre, majd adagold a tésztához.
  4. Egy kevés olajjal kenj ki egy lemeztepsit. Öntsd bele egyenletesen a keveréket.
  5. Süsd meg előmelegített, forró sütőben a lapot.
  6. Amíg a tészta sül, pirítsd meg a sonkát vagy a gombát kevés étolajon. Ízesítsd sóval, borssal és felvágott petrezselyemzölddel. Ha kicsit meghűlt, keverd el a tejföllel.
  7. A meleg lapot töltsd meg a töltelékkel és csavard föl. (Ha kihűl a tészta, már nem lehet feltekerni!)
  8. Még melegen szórd meg a tekercs tetejét reszelt sajttal és szeleteld föl.
  9. Jó étvágyat!