Elkészítési idő: 70 perc
Nehézségi fok: közepesen bonyolult
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók: 20 dkg gomba vagy 20 dkg sonka, 1 dl tejföl, 4 db tojás, 5 dkg reszelt trappista, 4 evőkanál liszt, 2 dl tej, só, bors, 1 + 1 evőkanál étolaj, kevés felmetélt petrezselyemzöld.
Elkészítés:
- Folyamatos kevergetés mellett főzd fel a lisztet a tejben. Ha besűrűsödött, hűtsd ki.
- Egyenként keverd hozzá a tojássárgákat, ízesítsd sóval és borssal.
- Verd fel a tojások fehérjét keményre, majd adagold a tésztához.
- Egy kevés olajjal kenj ki egy lemeztepsit. Öntsd bele egyenletesen a keveréket.
- Süsd meg előmelegített, forró sütőben a lapot.
- Amíg a tészta sül, pirítsd meg a sonkát vagy a gombát kevés étolajon. Ízesítsd sóval, borssal és felvágott petrezselyemzölddel. Ha kicsit meghűlt, keverd el a tejföllel.
- A meleg lapot töltsd meg a töltelékkel és csavard föl. (Ha kihűl a tészta, már nem lehet feltekerni!)
- Még melegen szórd meg a tekercs tetejét reszelt sajttal és szeleteld föl.
- Jó étvágyat!