Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab vagy sárga vajbab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 zöldpaprika
- 1 teáskanál őrölt édesnemes paprika
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 húsleveskocka
- ízlés szerint só, bors
- 1 dl tejföl (fél pohár)
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
- A hagymát tisztítsd meg és kockázd fel. A zöldpaprikát csumázd ki és vágd karikákra, a paradicsomot pedig foszd meg a héjától és vágd apró darabokra.
- Csíkozd fel a szalonnát és pirítsd meg zsírjában. Dobd rá a hagymát, s párold üvegesre. Szórd meg pirospaprikával, majd add hozzá a zöldségeket.
- Öntsd fel 2 dl vízzel és párold puhára a hozzávalókat.
- Ha a zöldség megpuhult, önts rá 1 liter vizet. Amikor az lobogni kezd, morzsold el benne a húsleveskockákat.
- Készíts a tejfölből és a lisztből habarást, hígítsd egy kevés levessel, majd sűrítsd be vele az ételt.
- Végül ízlésed szerint ízesítsd sóval és borssal.
- Jó étvágyat!