Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: közepesen bonyolult, haladóknak
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 1 csomag mirelit spenót
- 3 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- őrölt feketebors
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A felengedett spenót levét nyomkodd ki.
- Keverj el benne 3 evőkanál zsemlemorzsát.
- Add hozzá a tojások sárgáját, ízesítsd összenyomott fokhagymával, sóval és borssal.
- Verd fel a tojások fehérjét, majd óvatosan elegyítsd a spenótos masszával.
- Ha túl lágy masszát kaptál, keverj el benne még 1-2 evőkanálnyi prézlit.
- Formázz belőle apró, 2,5-3 centis, picit lapos gombócokat.
- Süsd ki azokat bő, forró olajban enyhén pirosra.
- A kisült golyóbisokat helyezd konyhai törlőkendőre, hogy az felszívja a felesleges zsiradékot.
- Tálald melegen, sajt- vagy paradicsommártással főételként is funkcionál.
- Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: parajgolyók, parajgombócok, parajlabda, spenótgombóc.