Elkészítési idő: 25 perc gyúrás + 8 óra pihentetés + 60 perc sütés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók kb. 3 tepsi süteményhez:
- 90 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg sütőmargarin (1 kocka)
- 1 citrom héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 4 tojássárgája
- 2 pohár tejföl (350 g)
- csipetnyi só
- lemeztepsi(k)
- zsiradék a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
- A lisztet a sütőporral, a lágy margarinnal, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, kevés sóval, a citrom héjával és a tejföllel dolgozd össze alaposan.
- Tedd letakarva hűvös helyre egy éjszakára. (Legalább 8 óra pihentetés kell a tésztának.)
- A tésztát nyújtsd ki 1 cm vastagra és szaggasd őket szív alakúra (vagy bármilyen más aprósüteményekhez való formával formázd ki a sütiket) .
- Tedd zsiradékkal vékonyan kikent lemeztepsire a szívecskéket.
- Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokosra, majd tolj be egy tepsinyi porciót. Kb. 20 perc kell egy adagnyi sütemény megsütéséhez.
- A kész szíveket hintsd meg fahéjas vagy vaníliás porcukorral. Tárold száraz helyen, letakarva, vagy fémdobozba zárva.
- Jó étvágyat!
Fahéjas aprósüti
Fahéjas holdak
Fahéjas csillagok
Fahéjas sütemény
Fahéjas aprósütemény