Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 2 pár virsli (kb. 30 dkg)
- fél pohár tejföl (85 g)
- egy tojássárgája
- 2 húsleveskocka
- 1 evőkanál étolaj
- egy maréknyi finomra metélt petrezselyem
- 1 teáskanál ecet
- 2 szelet szikkadt kenyér apró kockákra vágva, olajon megpirítva
Elkészítés:
- Karikázd fel a virslit, majd pirítsd meg olajon egy fazékban.
- Öntsd fel 1 liter vízzel.
- Ha a víz főni kezd, dobd bele a húsleveskockákat. Főzd még 3-4 percet.
- Savanyítsd kevés ételecettel.
- Keverd el a tojássárgáját a tejföllel. Oszd el ezt négy tányérban egyenlő arányban. Merd rá a nagyon forró levest.
- A leves tetejét szórd meg kevés metélt petrezselyemzölddel és a pirítóskockákkal.
- Tálald forrón! Jó étvágyat!