2011. november 12., szombat

Virslileves egyszerűen

Jellemzők: percek alatt összeállítható finom leves
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****



Hozzávalók négy adaghoz:
  • 2 pár virsli (kb. 30 dkg)
  • fél pohár tejföl (85 g)
  • egy tojássárgája
  • 2 húsleveskocka
  • 1 evőkanál étolaj
  • egy maréknyi finomra metélt petrezselyem
  • 1 teáskanál ecet
  • 2 szelet szikkadt kenyér apró kockákra vágva, olajon megpirítva

Elkészítés:
  1. Karikázd fel a virslit, majd pirítsd meg olajon egy fazékban.
  2. Öntsd fel 1 liter vízzel.
  3. Ha a víz főni kezd, dobd bele a húsleveskockákat. Főzd még 3-4 percet.
  4. Savanyítsd kevés ételecettel.
  5. Keverd el a tojássárgáját a tejföllel. Oszd el ezt négy tányérban egyenlő arányban. Merd rá a nagyon forró levest.
  6. A leves tetejét szórd meg kevés metélt petrezselyemzölddel és a pirítóskockákkal.
  7. Tálald forrón! Jó étvágyat!