2011. november 12., szombat

Hamis lasagne gyorsan

Jellemzők: gyorsan összedobható, kiadós egytálétel ebédre vagy vacsorára
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű 
Olcsósági faktor: ****

Hozzávalók négy adaghoz:
  • 1 csomag (50 dkg) tollhegytészta (penne) sós vízben megfőzve, átmosva és leszűrve
  • 1 tömlős krémsajt (10 dkg)
  • 10 dkg pizzasonka felcsíkozva
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál sűrű paradicsompüré
  • 10 dkg trappista sajt lereszelve
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 fej vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 nagy sárgarépa lereszelve
  • 1 kis gumónyi zeller lereszelve
  • oregánó, só, bors, őrölt szegfűszeg, majoránna, kakukkfű, bazsalikom

Elkészítés:
  1. Amíg a tészta fő, egy evőkanálnyi olajon pirítsd meg a hagymát és a sonkacsíkokat.
  2. Add hozzá a paradicsompürét, 1 dl vizet, a fokhagymát, ízesítsd a fűszerekkel. 
  3. Szórd bele a lereszelt zöldségeket és párold kb. 5 percig.
  4. A krémsajtot keverd el a két tojással.
  5. Egy tűzálló tál aljára önts kb. 1 evőkanálnyi étolajat. 
  6. Halmozd fel rajta a tészta kétharmadát.
  7. Erre a rétegre kerüljön rá a paradicsomos-sonkás szósz.
  8. Öntsd rá a tojás és a sajt egyvelegét.
  9. Fedd be a maradék tésztával.
  10. A tetejére kerüljön a lereszelt trappista sajt egyenletes rétegben.
  11. Told előmelegített, 200 fokos sütőbe 10 percre. Ennyi idő alatt a sajt megpirul az étel tetején.
  12. Jó étvágyat!