Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 1 csomag (50 dkg) tollhegytészta (penne) sós vízben megfőzve, átmosva és leszűrve
- 1 tömlős krémsajt (10 dkg)
- 10 dkg pizzasonka felcsíkozva
- 2 tojás
- 4 evőkanál sűrű paradicsompüré
- 10 dkg trappista sajt lereszelve
- 2 evőkanál étolaj
- 1 fej vöröshagyma apró kockákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 nagy sárgarépa lereszelve
- 1 kis gumónyi zeller lereszelve
- oregánó, só, bors, őrölt szegfűszeg, majoránna, kakukkfű, bazsalikom
Elkészítés:
- Amíg a tészta fő, egy evőkanálnyi olajon pirítsd meg a hagymát és a sonkacsíkokat.
- Add hozzá a paradicsompürét, 1 dl vizet, a fokhagymát, ízesítsd a fűszerekkel.
- Szórd bele a lereszelt zöldségeket és párold kb. 5 percig.
- A krémsajtot keverd el a két tojással.
- Egy tűzálló tál aljára önts kb. 1 evőkanálnyi étolajat.
- Halmozd fel rajta a tészta kétharmadát.
- Erre a rétegre kerüljön rá a paradicsomos-sonkás szósz.
- Öntsd rá a tojás és a sajt egyvelegét.
- Fedd be a maradék tésztával.
- A tetejére kerüljön a lereszelt trappista sajt egyenletes rétegben.
- Told előmelegített, 200 fokos sütőbe 10 percre. Ennyi idő alatt a sajt megpirul az étel tetején.
- Jó étvágyat!