2011. november 12., szombat

Gyors, egyszerű sós pite

Jellemzők: kellemesen lágy, csak frissen és melegen fogyasztható, gazdaságos, kiadós sütemény. Nagyon gyorsan elkészül.
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****



Hozzávalók egy tepsinyi adaghoz:
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 5 dl tej
  • csipetnyi só
  • egy púpozott teáskanál cukor
  • 1 evőkanál sertészsír
  • zsírral kikent, közepes méretű tepsi
  • 1 evőkanál olvasztott sertészsír

Elkészítés:
  1. Keverd össze alaposan a hozzávalókat. Sűrű, palacsintatésztához hasonló állagú masszát fogsz kapni.
  2. Öntsd egy közepes méretű, zsírral kikent tepsibe. Kb. egy centiméter vastag legyen a tésztaréteg benne.
  3. Az olvasztott zsírral csöpögtesd meg a tésztát.
  4. Told előmelegített, forró, 200 Celsius fokos sütőbe. Süsd addig, amíg a sütemény piros nem lesz.
  5. Fogyaszd el melegen. Jó étvágyat!