Elkészítési idő: 50 perc süteménylap-készítés + 15 perc krémkészítés + 1 éjszaka pihentetés
Nehézségi fok: haladóknak
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók három tésztalaphoz:
- 1 dl tej
- 28 dkg liszt
- 8 dkg sütőmargarin
- 1 tojás
- 5 dkg cukor
- 1 csomag szalalkáli
Hozzávalók az alap vajkrémhez:
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg sütőmargarin (vagy vaj)
- 3 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tej
- 5 evőkanál liszt
Elkészítés:
- A három tésztalaphoz való alapanyagokat gyúrd össze alaposan.
- Nyújts a masszából három vékony tésztalapot. Helyezd azokat zsiradékkal vékonyan kikent lemeztepsire.
- Süsd meg a lapokat világosra forró, előmelegített sütőben. Nagyon hamar készen vannak.
- Kavard a margarint (vagy a vajat) a porcukorral habosra.
- Kevés tejet keverj el csomómentesre öt evőkanálnyi liszttel, majd add hozzá a többi tejet. Lassú tűzön főzd sűrűre.
- Ha kihűlt a tejes pép, add hozzá a vaníliás cukrokat, valamint a vajkrémet.
- A krémmel töltsd meg a kihűlt lapokat.
- A sütemény tetejére is kerülhet a krémből.
- Letakarva tedd a süteményt hűvös helyre.
- Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: vajkrémes szalalkális sütemény