2011. november 9., szerda

Amerikai diós süti (nagyon egyszerű)

Jellemzők: aprósütemény, fémdobozban tárolva sokáig eláll. Hideg tejjel reggelire, vacsorára is fogyasztható, a gyerekek nagyon szeretni fogják. A sütemény tésztája dión kívül más diófélével és/vagy aszalt gyümölccsel is ízesíthető. Tojást nem tartalmaz.
Elkészítési idő: 20 perc tésztaösszeállítás + 1 éjszakányi pihentetés + 15 perc sütés 
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****


Hozzávalók egy adaghoz: 
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • fél teáskanálnyi szódabikarbóna
  • 20 dkg vaj / margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió

Elkészítés:
  1. A vajat kavard ki a porcukorral habosra, add hozzá a sót, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, majd apránként a lisztet és a diót.
  2. Alaposan gyúrd össze a tésztát.
  3. A keverőtálat lefedve tedd hűtőszekrénybe egy éjszakára (vagy legalább 5-6 órára).
  4. Másnap a masszát nyújtsd 5-6 mm vastagságúra és lisztezett szájú bögrével szaggass ki belőle kis korongokat.
  5. Tedd azokat lemeztepsire.
  6. Told előmelegített, 180 Celsius fokos sütőbe kb. 12-15 percre.
  7. Jó étvágyat!