Elkészítési idő: 20 perc tésztaösszeállítás + 1 éjszakányi pihentetés + 15 perc sütés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók egy adaghoz:
- 20 dkg finomliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipetnyi só
- fél teáskanálnyi szódabikarbóna
- 20 dkg vaj / margarin
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
Elkészítés:
- A vajat kavard ki a porcukorral habosra, add hozzá a sót, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, majd apránként a lisztet és a diót.
- Alaposan gyúrd össze a tésztát.
- A keverőtálat lefedve tedd hűtőszekrénybe egy éjszakára (vagy legalább 5-6 órára).
- Másnap a masszát nyújtsd 5-6 mm vastagságúra és lisztezett szájú bögrével szaggass ki belőle kis korongokat.
- Tedd azokat lemeztepsire.
- Told előmelegített, 180 Celsius fokos sütőbe kb. 12-15 percre.
- Jó étvágyat!