Elkészítési idő: 30 perc + érlelés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók egy nagyobb adaghoz:
- 50 dkg (két zacskó) háztartási keksz finomra darálva (vagy ugyanennyi bolti őrölt keksz)
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- tej vagy víz
- 4 evőkanál zsíros kakaópor (nem cukrozott)
- 10 dkg (1 csomag) kókuszreszelék
- 1 evőkanál rumaroma (egy üvegcse fele)
- 3 evőkanál baracklekvár
Elkészítés:
- A kekszőrleményt szórd egy tálba. Add hozzá a margarint, a kakaóport, a cukrot, a rumaromát és a lekvárt.
- Melegíts fel tejet vagy vizet, s tégy annyit a kekszporhoz, amennyit az felvesz. Jól alakítható masszát kell kapnod.
- Tedd a tálat egy órára a hűtőszekrénybe.
- Vizes kézzel formázz 2-3 centis golyókat a masszából.
- Forgasd meg a golyóbisokat kókuszreszelékben.
- Jó étvágyat!