Elkészítési idő: 20 perc tésztagyúrás + 20 perc sütés
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 4 db tojásfehérje kemény habbá verve
- 4 db tojássárgája
- két evőkanál rum
- 4 evőkanál porcukor
- csipetnyi só
- búzafinomliszt
- lekvár / dzsem / gyümölcsíz
Elkészítés:
- A tojásfehérjehabbal keverd el a cukrot, a tojássárgájákat, ízesítsd egy evőkanálnyi rummal és egy kevés sóval. Adj hozzá annyi lisztet, hogy rugalmas, jól formázható tésztát kapj.
- A masszát nyújtsd egyenletes, 0,5 cm vastagra kilisztezett gyúródeszkán.
- Vágj ki belőle 4x4 cm-es négyzeteket. Minden négyzetet a sarkaknál vagdoss úgy be (négy-négy vágással), hogy tyúklábhoz hasonló formájú legyenek az egyes darabok.
- A tésztalapocskákat dobd bő, forró olajba.
- Tálald porcukorral meghintve. Adj mellé gyümölcslekvárt, amelyet egy evőkanálnyi rummal kevertél el.
- Jó étvágyat!