Elkészítési idő: 50 perc + legalább 1 óra dermesztési idő
Nehézségi fok: haladóknak
Olcsósági faktor: ***
Hozzávalók négy adaghoz:
- 25 dkg (egy csomag) gesztenyemassza
- 6 tojás sárgája
- 6 tojás fehérje kemény habbá verve
- 4 evőkanál kristálycukor
- 5 dkg mazsola rumba (vagy rumaromába) áztatva
- 6 dl tej
- a tálaláshoz négy üvegtál és tejszínhab
Elkészítés:
- A masszát a tojássárgájával keverd simára.
- Add hozzá a tejet és a cukrot.
- Gőz fölött, folyamatosan kevergetve főzd az összetevőket homogén krémmé.
- Ha besűrűsödött, add hozzá a lecsöpögtetett mazsolát.
- Hűtsd ki a krémet egy kicsit, majd elegyítsd benne a tojásfehérjehabot.
- Töltsd dekoratív üvegtálakba.
- Tedd a hűtőszekrénybe legalább 1 órára.
- Tálald tejszínhabbal. Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: rumos gesztenyekrém, mazsolás gesztenyekrém