Elkészítési idő: tésztafőzés + 35 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
- 40 dkg szélesmetélt vagy nagykocka tészta enyhén sós vízben kifőzve, leszűrve
- 25 dkg tehéntúró villával áttörve
- 350 g tejföl (két kispoharas vagy egy ilyen méretű nagy dobozos)
- 1 zacskó (10 dkg) mazsola beáztatva, lecsöpögtetve
- 12 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 pici csipet só
- 3 tojás
- 5 dkg sütőmargarin vagy vaj
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- sütőtál vagy tepsi
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokosra.
- Keverd össze az áttört túrót a tojásokkal, a tejföllel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a mazsolával és a sóval, majd forgasd át ebben a tésztát.
- Zsiradékkal jó vastagon kend ki a sütőtál vagy a tepsi alját. Hintsd meg vékonyan prézlivel.
- Öntsd a tálba / tepsibe a túrókrémes tésztát. Morzsolj a tetejére némi vajat vagy margarint.
- Told az ételt a sütőbe. Süsd 20-25 percig.
- Fogyaszd lekvárral, befőttel, friss gyümölccsel tálalva. Hidegen és melegen is finom! Jó étvágyat!
Összár: 800 - 950 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: édes túrós tészta, édes túrós metélt, édes túrós kocka, rakott túrós tészta édesen.