Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 50 dkg tehéntúró
- 2 db tojás
- liszt
- finom szemű zsemlemorzsa
- só
- őrölt fekete bors
- 1 fej vöröshagyma nagyon apró kockákra vágva
- 1 evőkanál étolaj
- 2 gerezd fokhagyma jól összezúzva
- 1 evőkanálnyi nagyon finomra aprított petrezselyemzöld
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Dinszteld meg a hagymát az étolajon.
- A túrót törd át, majd gyúrd össze a tojással, a hagymás olajjal, ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, petrezselyemzölddel. Adj hozzá annyi lisztet (kb. 3 evőkanál), hogy jól formázható masszát kapj.
- Alakíts a fasírtmasszából lapos, legfeljebb 1,2 cm vastag párnácskákat. Alaposan forgasd meg azokat átszitált prézliben.
- Dobd bő, forró olajba a fasírtokat, s hirtelen süsd át mindkét oldalukat.
- Jó étvágyat!
Összár: 550 - 650 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: túróropogós