2011. november 29., kedd

Túrófasírt (változatos és ízes húspótló)

Jellemzők: fehérjedús feltét főzelékekhez, párolt zöldségekhez, rizs- és egyes krumpliköretekre, saláták mellé vagy szendvicsek töltéséhez. Kellemes, lágy ízű és hamar készen van. 
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****

Hozzávalók négy adaghoz:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 db tojás
  • liszt
  • finom szemű zsemlemorzsa
  • őrölt fekete bors
  • 1 fej vöröshagyma nagyon apró kockákra vágva
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 gerezd fokhagyma jól összezúzva
  • 1 evőkanálnyi nagyon finomra aprított petrezselyemzöld
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:
  1. Dinszteld meg a hagymát az étolajon.
  2. A túrót törd át, majd gyúrd össze a tojással, a hagymás olajjal, ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, petrezselyemzölddel. Adj hozzá annyi lisztet (kb. 3 evőkanál), hogy jól formázható masszát kapj.
  3. Alakíts a fasírtmasszából lapos, legfeljebb 1,2 cm vastag párnácskákat. Alaposan forgasd meg azokat átszitált prézliben. 
  4. Dobd bő, forró olajba a fasírtokat, s hirtelen süsd át mindkét oldalukat.
  5. Jó étvágyat!

Összár: 550 - 650 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: túróropogós