Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 80-90 dkg burgonya meghámozva, megmosva, kockákra vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma apró kockákra vágva
- 2 evőkanál liszt
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 leveskocka
- só
- 2 babérlevél
- őrölt fekete bors
Elkészítés:
- A burgonyát főzd meg enyhén sós vízben. Tedd mellé a két babérlevelet is. Ha elkészült, szűrd le (de ne öntsd ki a főzőlevét!).
- A szalonnát vágd szeletekre, s egy nagyobb edényben süsd ki a zsírját. A szeleteket emeld ki egy kistányérra.
- A szalonna zsírjában pirítsd meg a hagymát. Szórd meg liszttel, s engedd fel kb. 5-6 dl krumplifőzővízzel. Ha felforrt, dobd bele a leveskockát.
- Add a léhez a főtt burgonyakockákat és fedő nélkül, alacsony lángon párold az ételt 4-5 percig.
- Tálald a főzeléket szalonnaszeletekkel, s sült kolbásszal a tetején!
Összár: 400 - 500 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: burgonyafőzelék szalonnával