Elkészítési idő: 40 perc + min. 12 óra hűtés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: **
Hozzávalók:
- 30 dkg porrá darált háztartási keksz
- 10 dkg lágy sütőmargarin vagy vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 50 dkg (két "téglányi") cukrozott gesztenyemassza kiolvasztva, krumplinyomón átnyomva
- 2 evőkanál sütőrum
- 1 kis doboznyi (200 ml-es) rózsaszín Hulala kemény habbá verve
- 0,5 dl tej
- 20-25 szem (kb. fél üvegnyi) magozott meggy
- benedvesített tortalap-sütőforma
Elkészítés:
- Gyúrd össze a darált kekszet a zsiradékkal, a porcukorral és a kakaóval masszává, majd béleld ki ezzel úgy a sütőformát, hogy a tészta a forma szegélyét is beborítsa.
- A felvert Hulalát keverd a gesztenyemassza 4/5-ével, a tejjel és a sütőrummal egynemű krémmé.
- A krémmel töltsd meg a tortaformát.
- A torta tetejét díszítsd a maradék gesztenyemassza-csíkokkal, valamint a magozott meggyszemekkel.
- Tedd a desszertet letakarva legalább 12 órára a hűtőbe. Fogyaszd hidegen. Jó étvágyat!
Összár: 1300 - 1600 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: gesztitorta sütés nélkül