Elkészítési idő: 40-50 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók:
- 4 db nagy puffancs (ezzel finomabb), vagy 8 db kisebb hamburgerzsemle
- 1 konzerv cukrozatlan ananász (a Tescóban kapható ilyen "light" címkével ellátva), lecsöpögtetve
- majonéz
- 4-8 salátalevél megmosva és lecsöpögtetve
- 1 vöröshagyma vékony karikára szeletelve, besózva, majd átmosva
- 1 evőkanál citromlé
- 1-2 evőkanál étolaj
- guacamole (opcionális)
A csirkefasírt hozzávalói:
- 50 dkg darált csirkehús (esetleg ugyanennyi pulykahús)
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 0,5 teáskanál őrölt csilipaprika
- őrölt fekete bors
- 0,5 teáskanál őrölt koriander
- 0,5 teáskanál őrölt kömény
- só ízlés szerint
- liszt a megforgatáshoz
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Gyúrd össze a fasírt hozzávalóit alaposan, majd formázz belőle 4 nagyobb vagy 8 kisebb lapos hamburgerpogácsát.
- Forgasd meg a fasírtokat lisztben.
- Dobd azokat forró olajba, s közepes lángon tartva a serpenyőt, süsd a pogácsák mindkét oldalát pirosra. (Nem kell sok olajat használni.)
- Egy másik serpenyőbe önts egy evőkanálnyi olajat és pirítsd át rajta a citromlével megcseppentett ananászkarikák mindkét oldalát.
- Vágd ketté a zsemléket. (Ha használsz egy kis guacamolét, kend meg ezzel az alsó részeket.) Helyezz az alsó felekre egy-két szelet száraz salátalevelet, erre kerüljön rá egy-kettő hagymaszelet, a forró húspogácsa, bőven majonéz, az ananász, végül a pékáruk teteje.
Egyéb elnevezések: hawaii stílusú csirkeszendvics, csirkefasírt, csibefasírt, csirke hamburgerfasírt, csirkés hamburgerpogácsa, csibeburger.