Elkészítési idő: 25-30 perc sütéssel együtt
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 60-80 dkg tengeri halfilé (fehér húsú, mirelit) kiengedve
- 1 citrom leve és héja (lehetőleg kezeletlen)
- 1 teáskanál (tengeri) só
- 1 gerezd fokhagyma alaposan összezúzva (vagy fél teáskanál fokhagymapor)
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 5 dkg vaj felolvasztva + 2 dkg a tepsi vagy tál kikenéséhez
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokosra.
- Keverd össze az 5 dkg olvasztott vajat a citromlével, a citromhéjjal és a sóval.
- A kisebb darab vajjal kenj ki egy kisebb tepsit vagy egy sütőtálat.
- Dörzsöld a halhúsba a citromos vajat és helyezd a filészeleteket egymás mellé a tepsiben.
- Szórd a zsemlemorzsa, a pirospaprika és a zúzott fokhagyma keverékét a húsra egyenletesen.
- Told a sütőbe a tepsit / tálat 15 percre (vastagabb halszeletek esetén 18-20 percre).
- Fogyaszd melegen! Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: Citromos sült hal egyszerűen