2011. november 17., csütörtök

Tojásos csirke

Jellemzők: csirke felsőcombból készülő finom, könnyű feltét. Saláták, burgonya- és rizsköretek, főzelékek mellé fogyaszthatod.
Elkészítési idő: 70 perc 
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ***


Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 db csirke felsőcomb (ha kicsontozod, gyorsabban elkészül)
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 csomó petrezselyemzöld apróra metélve
  • őrölt feketebors
  • 2-3 evőkanál étolaj

Elkészítés:
  1. Tedd egy edénybe a megtisztított csirkecombokat, engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje, add hozzá az ételízesítőt és fedő alatt párold puhára.
  2. Forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd a lecsöpögtetett csirkecombok mindkét oldalát pirítsd meg rajta.
  3. A tojásokat verd fel és keverd el sóval, borssal és a petrezselyemzölddel
  4. Öntsd a tojást a csirkére. Várj addig, amíg a tojás meg nem sül. Kavargatni már nem kell.
  5. Jó étvágyat!