Elkészítési idő: 35-40 perc sütéssel együtt
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 50 dkg friss tehéntúró
- 20 dkg füstölt szalonna apró kockákra vágva
- 1 zacskó csuszatészta vagy fodros nagykocka (utóbbival mutatósabb)
- 1 nagy poharas, zsírszegény tejföl (450 g)
- só
- mély tepsi
- serpenyő
Elkészítés:
- Főzd ki a tésztát enyhén sós vízben (a szokásos módon), majd szűrd le.
- A tejfölt keverd össze a túróval.
- Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius fokosra.
- Süsd ki egy serpenyőben a szalonnakockák zsírját.
- A szalonnazsír felét öntsd egy tepsi aljára. Egyenletesen terítsd el rajta a leszűrt tésztát, ezt sózd meg enyhén, majd csöpögtesd rá a szalonnazsír másik felét. Oszlasd el a tészta tetején a túrós-tejfölös egyveleget, végül szórd meg szalonnapörcökkel.
- Told a tepsit a forró sütőbe 10-15 percre. Sütni nem kell, csak átforrósítani.
- Tálald melegen az ételt. Jó étvágyat!
Összár: 950 - 1100 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: túrós tészta tepsiben, túrós csusza sütőben.