Elkészítési idő: 180 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók 4-6 adaghoz:
- kb. 1 kg-nyi bőrös malaccomb (esetleg egy lapocka) kicsontozva, megtisztítva, megszárítva
- 6 gerezd fokhagyma nagyobb szeletekre vágva
- só ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1 evőkanál méz 2 dl langyos sörben feloldva
- erős kötözőzsineg
- konyhai ecset vagy kenőtoll
- tepsi vagy sütőtál
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 240 Celsius fokosra.
- Tűzdeld meg a húst a fokhagymaszeletekkel, majd kend be ízlés szerinti mennyiségű sóval és borssal. Hagyd állni 20-30 percet.
- Zsineggel kösd át úgy a combot, hogy csak a bőre legyen kívül. Legyenek a hurkok jó szorosak.
- Helyezd a húst egy tepsibe vagy egy sütőtálba, önts alá 1 dl vizet, majd told a forró sütőbe. 20 percenként kenegesd meg a bőr teljes felületét a mézes-sörös oldattal.
- Csökkentsd a hőt 180 Celsius fokra akkor, ha a hús felülete vörösesbarna színt kap. Tartsd a combot a sütőben puhulásig. (Ezt egy villával könnyen ellenőrizni tudod, de ne szurkáld a húst gyakran, mert az ízes leve kifolyik.)
- Szeleteld fel még forrón. Jó étvágyat!
Összár: 800 - 1000 Ft.
Egyéb elnevezések: fokhagymás malacpecsenye, ropogós malacpecsenye, malacsült.
Egyéb elnevezések: fokhagymás malacpecsenye, ropogós malacpecsenye, malacsült.