Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 4 db faros csirkecomb megtisztítva
- 40 dkg barna lencse, a felhasználás előtt egy nappal megtisztítva és beáztatva
- 0,5 dl étolaj
- 4 sárgarépa vastagra karikázva
- 2 petrezselyemgyökér vastagra karikázva
- egy evőkanálnyi petrezselyemzöld apróra metélve
- 2 fej vöröshagyma nyolcadokba vágva
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 2 szem borókabogyó
- 5 dkg szalonna apró kockákra vágva
- fél pohár tejföl (85 g)
- 0,5 citrom leve és héja
- só
- 2 teáskanál ételízesítő
Elkészítés:
- Két babérlevél társaságában tedd oda főni a lencsét. Mire megpuhul, ne sok leve maradjon.
- Öntsd egy nagyobb edénybe az étolajat, majd pirítsd át rajta a szalonnát. Emeld ki a szalonnapörcöket egy kistányérra, majd süsd át a zsiradékon a csirkecombok mindkét oldalát.
- Dobd a csirke mellé a répa- és fehérrépakarikákat, a borókabogyót, a hagymanyolcadokat és a fokhagymát. Öntsd fel némi vízzel, ízesítsd ételízesítővel, majd párold a húst és a zöldségeket puhára.
- Ha megpuhultak a combok, add hozzá a lencsét (a babérlevélre már nincs szükség). Ízesítsd a levet a fél citrom lereszelt héjával. Kis lángon tartva az edényt párologtasd el az ételről a felesleges vizet.
- Végül emeld le a tűzhelyről a fazekat, keverd el az ételben a tejfölt, a szalonnapörcöt, a citrom levét és a petrezselymet.
- Tálald melegen! Jó étvágyat!
Összár: 1000 - 1200 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: csirkecomb lencsésen