Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: **
Hozzávalók négy adaghoz:
- 60 dkg csirkemellfilé megmosva
- 2-3 gerezd fokhagyma pépesítve
- só
- kb. 2 evőkanál étolaj
- 4 szelet bacon
- bors
- 1 pohár zsírszegény tejföl (175 g)
Elkészítés:
- A tejfölt hígítsd fel két evőkanál vízzel, ízesítsd kevés sóval és a zúzott fokhagymával.
- A csirkemellet vágd négy, körülbelül azonos méretűre. Sózd és borsozd meg, majd kend be kevés étolajjal őket. Tekerd át mindegyiket egy-egy szelet szalonnával.
- Egy kisebb sütőtál vagy tepsi alját kend ki egy evőkanál étolajjal. Helyezd rá a húsdarabokat.
- Öntsd a húsokra az ízesített tejfölt.
- Told előmelegített, 180 Celsius fokos sütőbe. Süsd letakarva a húst kb. 20 percig, majd további 10-15 percig alufólia / fedő nélkül. Akkor kész, ha a tejföl kicsit megpirult a hús tetején.
- Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: Tejfölös - baconös - fokhagymás csirkemell