2011. november 8., kedd

Tejfölös-szalonnás csirkemell

Jellemzők: laktató, nem nehéz húsétel, krumplikrokett vagy párolt rizs illik mellé. Pulykamellből is elkészíthető. 
Elkészítési idő: 45 perc 
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: **



Hozzávalók négy adaghoz: 
  • 60 dkg csirkemellfilé megmosva
  • 2-3 gerezd fokhagyma pépesítve
  • kb. 2 evőkanál étolaj
  • 4 szelet bacon
  • bors
  • 1 pohár zsírszegény tejföl (175 g)

Elkészítés:
  1. A tejfölt hígítsd fel két evőkanál vízzel, ízesítsd kevés sóval és a zúzott fokhagymával.
  2. A csirkemellet vágd négy, körülbelül azonos méretűre. Sózd és borsozd meg, majd kend be kevés étolajjal őket. Tekerd át mindegyiket egy-egy szelet szalonnával.
  3. Egy kisebb sütőtál vagy tepsi alját kend ki egy evőkanál étolajjal. Helyezd rá a húsdarabokat.
  4. Öntsd a húsokra az ízesített tejfölt.
  5. Told előmelegített, 180 Celsius fokos sütőbe. Süsd letakarva a húst kb. 20 percig, majd további 10-15 percig alufólia / fedő nélkül. Akkor kész, ha a tejföl kicsit megpirult a hús tetején.
  6. Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: Tejfölös - baconös - fokhagymás csirkemell