Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók négy személyre: 50 dkg gomba (csiperke vagy nemesebb ehető gombafélék), 1 pohár zsírszegény tejföl (175 g), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 teáskanálnyi őrölt pirospaprika, 1 kiskanál liszt, 1 evőkanál étolaj vagy zsír, só, bors.
Elkészítés:
- A gombát mosd meg alaposan, csurgasd le róla a felesleges vizet, majd vágd vastag szeletekre.
- A zsiradékon fonnyaszd meg a kockákra vágott hagymát, majd szórd meg pirospaprikával. Sózd meg enyhén, majd párold kb. 15 percig.
- Készíts a lisztből és a tejfölből habarást, keverd el egy kevéske gombás lével. Sűrítsd be vele az ételt.
- A tűzhely fokozatát kapcsold lejjebb, s sűrűn kavargasd még egy percig.
- Ha gazdagítani szeretnéd, főzz négy tojást, s add az ételhez kockákra vágva.
- Tálald főtt tésztával, galuskával vagy párolt rizzsel. Jól illik mellé a csemegeuborka.