Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 60 dkg tisztított pulykacombfilé, apró kockákra vágva
- 30 dkg konyhakész zöldbab
- 1 nagy fej vöröshagyma apró kockákra vágva
- 1 pohár (175 g) tejföl
- 1 evőkanál étolaj vagy zsír
- 1 evőkanál paradicsompüré
- só
- őrölt fekete bors
- teáskanálnyi őrölt édesnemes pirospaprika
- teáskanálnyi majoránna
- teáskanálnyi tárkony
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 2 babérlevél
Elkészítés:
- Pirítsd meg a hagymát a zsiradékon és add hozzá a pirospaprikát és a húst.
- Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Párold puhára.
- Ha félpuha a hús, add hozzá a zöldbabot, a paradicsompürét, a fokhagymát és a többi fűszert, illetve a sót.
- Amikor megpuhult a hús, vedd le róla a fedőt és főzd el róla a felesleges vizet.
- Végül keverd el a tejföllel és egy kevés tárkonnyal.
- Jó étvágyat!