2011. november 15., kedd

Tárkonyos-zöldbabos pulyka

Jellemzők: tárkonyos ízesítésű, zöldbabos pulykahúsdarabok tejfölös szaftban, erdélyi ízvilággal. Főtt tészta vagy galuska illik mellé.
Elkészítési idő: 75 perc 
Nehézségi fok: közepesen egyszerű 
Olcsósági faktor: ****

Hozzávalók négy adaghoz:
  • 60 dkg tisztított pulykacombfilé, apró kockákra vágva
  • 30 dkg konyhakész zöldbab
  • 1 nagy fej vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 1 pohár (175 g) tejföl
  • 1 evőkanál étolaj vagy zsír
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • őrölt fekete bors
  • teáskanálnyi őrölt édesnemes pirospaprika
  • teáskanálnyi majoránna
  • teáskanálnyi tárkony
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2 babérlevél

Elkészítés:
  1. Pirítsd meg a hagymát a zsiradékon és add hozzá a pirospaprikát és a húst.
  2. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Párold puhára.
  3. Ha félpuha a hús, add hozzá a zöldbabot, a paradicsompürét, a fokhagymát és a többi fűszert, illetve a sót.
  4. Amikor megpuhult a hús, vedd le róla a fedőt és főzd el róla a felesleges vizet.
  5. Végül keverd el a tejföllel és egy kevés tárkonnyal.
  6. Jó étvágyat!