Elkészítési idő: 180-240 perc
Nehézségi fok: haladóknak
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók négy adaghoz:
- fél disznófej alaposan megtisztítva
- 25 dkg rizs átmosva és lecsöpögtetve
- 1 apró fej vöröshagyma
- 2 nagy sárgarépa kockákra vágva
- 1 darabka csípős paprika
- 1 babérlevél
- 1 nagy petrezselyemgyökér (fehérrépa) kockákra vágva
- 4 gerezd fokhagyma
- őrölt fekete bors
- só
- kevés őrölt édesnemes pirospaprika
- 1 csokor petrezselyemzöld apróra metélve
- 1 maréknyi zöldhagyma apróra metélve
Elkészítés:
- A megtisztított disznófejet tedd oda főni hideg vízben, alacsony lángon. A víz lepje el. Add hozzá a sót, egy darabka csípős paprikát, a babérlevelet, az egészben hagyott hagymát és a fokhagymát.
- Főzd meg nagyon puhára.
- A léből emeld ki a fejet és ha kicsit meghűlt, az ehető részeit vágd apró csíkokra.
- A léből vedd ki a hagymaféléket, a babérlevelet és a csípős paprikát.
- Párold puhára egy másik edényben a zöldségeket és a rizst. A disznófej fűszeres levével öntsd fel. Ízesítsd borssal, pirospaprikával, valamint az apróra vágott zöldfűszerekkel.
- Végül keverd el a csíkokra vagdosott fejhússal.
- További zöldségfélékkel (zöldborsó, zöldbab, kukorica stb.) is gazdagítható.
- Jó étvágyat!