Hozzávalók négy személyre: 1 kg csirkeszárny (10-12 db) feldarabolva és megtisztítva, 10 dkg csiperkegomba, 1 pici negyed kelkáposzta, 1 pici vöröshagyma, egy teáskanálnyi tárkony, 2 nagyobb répa, 1 pici darab karalábé, 1 kisebb petrezselyemgyökér, fél pohár tejföl (85 g), 1 csapott evőkanál liszt, só, citromlé, őrölt bors, egy teáskanálnyi cukor, 1 tyúkhúsleveskocka.
Elkészítés:
- Tedd oda főni a feldarabolt csirkeszárnyakat egy liter vízben. Ha felfőtt, dobd bele a leveskockát.
- Tisztítsd meg a zöldségeket és vágd fel julienre (hosszú, vékony csíkokra).
- A gombát szeleteld fel.
- Ha a csirke félig megfőtt, add hozzá a gombát és a zöldségeket.
- Amikor az összes hozzávaló megpuhult, sózd, borsozd a levest, add hozzá a tejfölös-lisztes habarást, majd forrald fel lassú tűzön.
- Amikor az étel besűrűsödött, ízesítsd tárkonnyal, citromlével és cukorral a lét.
- Főzd még fél percig a levest.
- Tálald forrón!
- Jó étvágyat!