2011. november 2., szerda

Tárkonyos csirkeraguleves egyszerűen, olcsón

Az esték hidegek, a reggelek is hűvösek, mindenkinek jól esik egy tányér meleg, gazdag leves. Ha ügyes vagy, egy órán belül elkészíted.




Hozzávalók négy személyre: 1 kg csirkeszárny (10-12 db) feldarabolva és megtisztítva, 10 dkg csiperkegomba, 1 pici negyed kelkáposzta, 1 pici vöröshagyma, egy teáskanálnyi tárkony, 2 nagyobb répa, 1 pici darab karalábé, 1 kisebb petrezselyemgyökér, fél pohár tejföl (85 g), 1 csapott evőkanál liszt, só, citromlé, őrölt bors, egy teáskanálnyi cukor, 1 tyúkhúsleveskocka.

Elkészítés:

  1. Tedd oda főni a feldarabolt csirkeszárnyakat egy liter vízben. Ha felfőtt, dobd bele a leveskockát.
  2. Tisztítsd meg a zöldségeket és vágd fel julienre (hosszú, vékony csíkokra).
  3. A gombát szeleteld fel.
  4. Ha a csirke félig megfőtt, add hozzá a gombát és a zöldségeket.
  5. Amikor az összes hozzávaló megpuhult, sózd, borsozd a levest, add hozzá a tejfölös-lisztes habarást, majd forrald fel lassú tűzön.
  6. Amikor az étel besűrűsödött, ízesítsd tárkonnyal, citromlével és cukorral a lét. 
  7. Főzd még fél percig a levest.
  8. Tálald forrón!
  9. Jó étvágyat!