2011. november 1., kedd

Fahéjas almás pite másként, egyszerűen

Kavart tészta alapú sütemény, amely másképp készül, mint a megszokott almás pite. Könnyű állagú és ízletes.

Hozzávalók: 30 dkg alma vékony szeletekre vágva, 30 dkg alma lereszelve és kinyomkodva, 1 evőkanál sertészsír, 25 dkg cukor, 3 tojás, őrölt fahéj, 25 dkg liszt, 1 maréknyi darált dió, 1 csomag sütőpor. + 1 nagyobb átmérőjű, nem túl mély, kerek sütőforma + alufólia.

Elkészítés:
  1. Béleld ki a sütőformát alufóliával (a forma szélére is kerüljön a fóliából, hogy ki lehessen majd borítani a süteményt).
  2. Tedd az alufóliára egyenletes rétegben a felszeletelt almát.
  3. Kavard habosra a tojásokat a zsírral, kevéske sóval, a cukorral, a sütőporral és a liszttel.
  4. Öntsd a masszát az almára.
  5. Told forró, előmelegített sütőbe a süteményalapot.
  6. Ha félig megsült, vedd ki a sütőből és tedd rá a reszelt, kinyomkodott alma, kevéske fahéj, valamint a ledarált dió keverékét (megcukrozni ezt nem kell), majd told vissza a forróságba a süteményt.
  7. Ha készen van, vedd ki a sütőből a süteményt. Ha kihűlt, borítsd ki a formából. Tálald porcukorral meghintve.
  8. Jó étvágyat!