Hozzávalók: 30 dkg alma vékony szeletekre vágva, 30 dkg alma lereszelve és kinyomkodva, 1 evőkanál sertészsír, 25 dkg cukor, 3 tojás, őrölt fahéj, 25 dkg liszt, 1 maréknyi darált dió, 1 csomag sütőpor. + 1 nagyobb átmérőjű, nem túl mély, kerek sütőforma + alufólia.
Elkészítés:
- Béleld ki a sütőformát alufóliával (a forma szélére is kerüljön a fóliából, hogy ki lehessen majd borítani a süteményt).
- Tedd az alufóliára egyenletes rétegben a felszeletelt almát.
- Kavard habosra a tojásokat a zsírral, kevéske sóval, a cukorral, a sütőporral és a liszttel.
- Öntsd a masszát az almára.
- Told forró, előmelegített sütőbe a süteményalapot.
- Ha félig megsült, vedd ki a sütőből és tedd rá a reszelt, kinyomkodott alma, kevéske fahéj, valamint a ledarált dió keverékét (megcukrozni ezt nem kell), majd told vissza a forróságba a süteményt.
- Ha készen van, vedd ki a sütőből a süteményt. Ha kihűlt, borítsd ki a formából. Tálald porcukorral meghintve.
- Jó étvágyat!