Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok: közepesen bonyolult
Olcsósági faktor: ***
Hozzávalók:
- 10 dkg reszelt, ízes sajt (a sajt típusa befolyásolja a mártás ízét)
- 2 db tojás sárgája
- 1 pohár (175 g) zsírszegény tejföl
- 5 dkg vaj
- só
- 3 dl tej
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A vajat forrósítsd fel egy lábasban.
- Add hozzá a lisztet és forrald habzásig.
- Állandó kevergetés mellett ereszd fel tejjel, s sózd (ízlés szerint borsozd) meg.
- Főzd sűrűre alacsony lángon, a kevergetést ne hagyd abba.
- Amikor elkészült, keverd hozzá a tejföllel elegyített 2 tojás felvert sárgáját, a sajtot.
- Hevítsd fel alaposan, de vigyázz, hogy le ne égjen.
- Fogyaszd forrón! (Plusz petrezselyemzölddel ízesítve is odatesz magáért.)
- Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: sajtszósz egyszerűen