2011. november 7., hétfő

Sonkával-sajttal töltött palacsinta rántva

Jellemzők: ízletes, változatos ebéd vagy vacsora.
Elkészítési idő: 10 + 20 + 30 perc
Nehézségi fok: haladóknak
Olcsósági faktor: ****

Hozzávalók négy személyre: 
  • 12 db nagy átmérőjű, sós palacsinta
  • 20 dkg apró, vékonyra vágott gépsonka (készülhet maradék sült vagy füstölt húsból is, ebben az esetben fűszerezd)
  • 10-15 dkg ízes sajt lereszelve
  • 1 apró vöröshagyma apró kockákra vágva
  • A panírozáshoz: 2 felvert tojás, liszt, zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez


Elkészítés:
  1. A kiterített palacsintalapok felső széleit 3 cm-es sávban hajtsd be.
  2. Oszd el bennük egyenletesen a hagyma, a sajt és a sonka keverékét.
  3. Csavard fel a lapokat. A göngyölt darabok legyenek zártak, nehogy kifolyjon belőlük az olvadt sajt sütés közben.
  4. Forgasd meg előbb lisztben azokat, ...
  5. ... majd tojásban, ....
  6. ... végül prézliben.
  7. Süsd ki a tekercseket hirtelen forró, bő olajban!
  8. Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: rántott palacsinta sonkával-sajttal töltve