Elkészítési idő: 10 + 20 + 30 perc
Nehézségi fok: haladóknak
Olcsósági faktor: ****
- 12 db nagy átmérőjű, sós palacsinta
- 20 dkg apró, vékonyra vágott gépsonka (készülhet maradék sült vagy füstölt húsból is, ebben az esetben fűszerezd)
- 10-15 dkg ízes sajt lereszelve
- 1 apró vöröshagyma apró kockákra vágva
- A panírozáshoz: 2 felvert tojás, liszt, zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A kiterített palacsintalapok felső széleit 3 cm-es sávban hajtsd be.
- Oszd el bennük egyenletesen a hagyma, a sajt és a sonka keverékét.
- Csavard fel a lapokat. A göngyölt darabok legyenek zártak, nehogy kifolyjon belőlük az olvadt sajt sütés közben.
- Forgasd meg előbb lisztben azokat, ...
- ... majd tojásban, ....
- ... végül prézliben.
- Süsd ki a tekercseket hirtelen forró, bő olajban!
- Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: rántott palacsinta sonkával-sajttal töltve