2011. november 7., hétfő

Rakott zöldbab tarhonyásan, másképp

Jellemzők: pörköltalappal készülő, laktató, zöldbabos, tarhonyás egytálétel.
Elkészítési idő: 45 + 15 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ***

Hozzávalók:
  • 50 dkg zöldbab vagy sárga vajbab (darabokra vágva)
  • 25 dkg tarhonya
  • 30 dkg darált sertéshús (zsírszegény)
  • 1 pohár zsírszegény tejföl (175 g)
  • pirospaprika
  • 3 evőkanál zsiradék
  • 1 nagy fej vöröshagyma


Elkészítés:
  1. Pirítsd meg a tarhonyát két evőkanál zsíron, s engedd fel fél liter vízzel. Sózd meg és fedő alatt párold puhára (takaréklángon).
  2. A darált húsból, egy kanálnyi zsiradékból, a pirospaprikából és a hagymából készíts pörköltet (gyorsan kész van).
  3. A zöldbabot kevés, enyhén sós vízben párold puhára, majd szűrd le, s keverd el az elkészült pörkölttel.
  4. Egy tűzállótálat kenj ki kevés zsiradékkal, tedd bele a tarhonya felét.
  5. A zöldbabos pörköltet öntsd a tarhonyára.
  6. Fedd be a tészta második felével.
  7. A tetejére öntsd rá egyenletesen a tejfölt.
  8. Tedd előmelegített, 200 Celsius fokos sütőbe kb. 10-15 percre.
  9. Jó étvágyat!