Elkészítési idő: 45 + 15 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ***
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab vagy sárga vajbab (darabokra vágva)
- 25 dkg tarhonya
- 30 dkg darált sertéshús (zsírszegény)
- 1 pohár zsírszegény tejföl (175 g)
- só
- pirospaprika
- 3 evőkanál zsiradék
- 1 nagy fej vöröshagyma
Elkészítés:
- Pirítsd meg a tarhonyát két evőkanál zsíron, s engedd fel fél liter vízzel. Sózd meg és fedő alatt párold puhára (takaréklángon).
- A darált húsból, egy kanálnyi zsiradékból, a pirospaprikából és a hagymából készíts pörköltet (gyorsan kész van).
- A zöldbabot kevés, enyhén sós vízben párold puhára, majd szűrd le, s keverd el az elkészült pörkölttel.
- Egy tűzállótálat kenj ki kevés zsiradékkal, tedd bele a tarhonya felét.
- A zöldbabos pörköltet öntsd a tarhonyára.
- Fedd be a tészta második felével.
- A tetejére öntsd rá egyenletesen a tejfölt.
- Tedd előmelegített, 200 Celsius fokos sütőbe kb. 10-15 percre.
- Jó étvágyat!